Persbericht

Op 15 november 2016 vond op Landgoed Wolfslaar te Breda voor de 8e maal  het door Weebers Vastgoed Advocaten NV georganiseerde Speed College plaats. Dit keer is het Speed College in een iets gewijzigde vorm gegoten, namelijk door een vraaggesprek met de Autoriteit woningcorporaties aan de hand van de format van Collegetour te arrangeren. De Autoriteit houdt vanaf 1 juli 2015 namens de minister integraal toezicht op de corporaties. Er was sprake van een gemêleerd gezelschap afkomstig uit de corporatiesector, het bankwezen, taxateurs, gemeenten, ontwikkelaars en (institutionele)beleggers.

Na een korte inleiding door de heer M.J.S. Nieuwenhuizen, inspecteur bij de Autoriteit, ging deze met de zaal in gesprek over de vier grote thema’s waar de Autoriteit mee te maken heeft, zijnde financiën, vastgoedontwikkeling, governance en het toezicht- en vergunningenstelsel aan de hand van de interventieladder. Dat leidde vaak tot een stevige gedachtewisseling met verrassende uitkomsten. Belangrijkste conclusie van de middag is dat de corporatiesector door de nieuwe Woningwet wordt uitgedaagd om zelf, in samenspraak met haar maatschappelijke omgeving, invulling te geven aan de volkshuisvestelijke wet- en regelgeving.

1 Reactie op Persbericht

  1. Ik zie dat u regelmatig bijeenkomsten organiseert waar ik graag naar toe kom.
    Wij hebben als familie Hillenaar een omvangrijke onr. goed portefeuille. Ik ben zelf lid van VastgoedPro en sta in alle registers ingescheven op het gebied van onroerende zaken. Mijn ouders leven ook nog en zijn deels woonachtig in Crans Montana (Zwitserland en in Knokke. Ik ben 72 jaar jong en geef nog regelmatig lles aan makelaars, maar ook aan een Havo 4 en VWO 5 klassen. Ik heb in Leiden en Rotterdam gestudeerd, maar dat is al lang geleden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


UA-69824055-1